Valmistautumisohjeet

Vuorokausi (24h) ennen tarkastusta

Pintoja ei tule kastella noin vuorokausi ennen tarkastusta (pesuhuone, sauna, kylpyhuone). Mikäli suihkussa käynti on välttämätöntä vuorokauden sisällä ennen tarkastusta, tulee pinnat kuivata mahdollisimman hyvin roiskevedestä. Wc-pönttöjä ja lavuaarien ym. vesijohtoverkkoon kytkettyjä laitteita voi käyttää normaalisti.

Tarpeetonta tuuletusta tulee välttää, erityisesti juuri ennen tarkastusta. Ilmanvaihto tulee olla normaalissa käyttöasennossa. Kaikki ovet suositellaan pidettävän suljettuina. Mikäli kiinteistö on asumaton, tulee sisäilman lämpötila nostaa normaalille asumistasolle.

Lämpökuvaus (vain talvella) Erikseen tilattava lisäpalvelu ks. hinnasto

Kuntotarkastuksen yhteydessä voidaan suorittaa myös kuvaus lämpökameralla, mikäli ulkoilman lämpötila on alle +5 °C. Sisäilman lämpötilan tulee olla normaali (+20 °C - +23 °C vuorokausi ennen kuvausta). Mikäli mahdollista tulee ulkoseinät olla noin 1m vapaina kalusteista ja raskaat verhot nippuun vedettyinä keskelle ikkunaa. Lämpökuvausta ei tarvitse tilata etukäteen, riittää kun tilaus tehdään tarkastuksen alkaessa.

Ennen tarkastusta ja sen aikana

Tilaajan tulee järjestää pääsy kaikkiin tiloihin. Mikäli huonetiloja on täynnä tavaraa, tulee tiloihin järjestää vapaat kulkuväylät siinä määrin, että tarkastus on mahdollinen. Mahdollisiin ryömintätiloihin ja ullakkotiloihin tulee olla käyntiluukku tms. sekä tarvittaessa tikkaat. Mikäli tilaaja ei ole kiinteistön omistaja, tulee hänellä olla lupa kiinteistön tarkastukseen.

Tarvittavat asiakirjat

Kuntotarkastajan käyttöön tulee luovuttaa seuraavat tekniset asiakirjat:

  • Rakennuksen pääpiirustukset (pohjapiirustukset, julkisivut, leikkauspiirustukset)
  • Rakennepiirustukset, rakennusselostukset (työselitykset), LVI-piirustukset
  • Katselmus ja tarkastuspöytäkirjat
  • Kuntotarkastusraportit, tarkastusraportit (esim. vesivahingoista)

Asiakirjojen puuttuminen ei estä kuntotarkastuksen suorittamista.

Asukaskysely

Kuntotarkastusraporttiin liitetään omistajan täyttämä asukaskyselykaavake. Mikäli kyselyä ei ole toimitettu omistajalle etukäteen, voidaan se täyttää myös tarkastuksen aikana. Kysely liitetään kuntotarkastusraporttiin vaikka omistaja ei olisi sitä täyttänytkään.

LATAA ASUKASKYSELY TÄSTÄ